Detalii proiect

Cod SMIS
127058
Beneficiar
UAT Județul Călărași
Județ implementare
CĂLĂRAŞI
UAT implementare
CĂLĂRAŞI

Finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020

Axă
Axa 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale
Prioritate
8.1 - Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale
Obiectiv specific
8.1.A - Ambulatorii
Domeniul investiției
Sănătate

Descriere

Descrierea și impactul proiectului
Proiectul face parte din portofoliul de proiecte al Consiliului Judeţean Călăraşi, contribuind la dezvoltarea economică a judeţului, completând calendarul eforturilor locale de modernizare, dotare în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor de sănătate oferite populaţiei.. Totodată, proiectul îşi propune să creeze contextul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei din județul Călărași şi asigurării unui cât mai înalt nivel de protecţie a sănătăţii umane prin implementarea unor măsuri care vizează transformarea structurilor actuale din domeniul sănătăţii publice spre cele adecvate noilor concepţii şi abordări de la nivel internaţional. Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității serviciilor medicale și a gradului de accesibilitate a populației deservite la standardele impuse de normele europene. Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele: - Consolidarea calității și eficacității serviciilor furnizate prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Județean Călărași; - Scurtarea duratei de spitalizare a pacienților internați care nu necesită îngrijire medicală permanentă prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean Călărași cu aparatură performantă; - Scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și prevenție/depistare precoce a bolilor prin dotarea Ambulatoriului; - Obținerea și implementarea sistemului de management al calității ISO 14001. Prin dotarea Ambulatoriului cu aparatură modernă de investigaţii şi chiar de tratament, o mare parte din cazurile din spital vor fi preluate în ambulatoriu, astfel spitalul va avea capacitatea necesară tratării mai eficiente a cazurilor grave aduse de echipajele de urgenţă. În acest sens va creşte calitatea actului medical, internările se vor face numai pentru cazurile grave, chirurgicale şi pe cât posibil cât mai aproape de ziua intervenţiei, durata spitalizării reducându-se considerabil. În acelaşi timp, costurile vor fi mai reduse, datorită echipamentului nou performant. Prin proiect au fost achiziționate atât echipamente medicale, cât și echipamente IT pentru dotarea cabinetelor de specialitate, dintre care amintim: - Tomograf oftalmic – OCT; - Câmp vizual computerizat; - Instalaţie radiologică fixă digitală cu două posturi; - Instalaţie radiologică digitală pentru mamografii; - Ecograf Doppler color, Doppler vascular; - Osteodensitometru; - Electrocardiograf 6 canale, etc.

Fotografii


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Actualizarea preferințelor privind cookie-urile

Dacă v-ați răzgândit în privința consimțământului privind datele cu caracter personal pe care site-ul concurs.adrsm.ro le utilizează, puteți accesa butonul de mai jos pentru a modifica preferințele.