Detalii proiect

Cod SMIS
121474
Beneficiar
MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE
Județ implementare
DÂMBOVIȚA
UAT implementare
TÎRGOVIŞTE

Finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020

Axă
Axa 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon
Prioritate
3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor
Obiectiv specific
3.1.C - Iluminat public
Domeniul investiției
Eficiență energetică

Descriere

Descrierea și impactul proiectului
Proiectul de Eficientizare Energetică a Sistemului de Iluminat Public, implementat la nivelul orașului nostru, a revoluționat modul în care comunitatea târgovișteană interacționează cu mediul înconjurător și a adus schimbări semnificative în viața oamenilor. Fiecare bec înlocuit, fiecare lampă cu tehnologie de ultimă generație instalată și fiecare senzor implementat au fost pași esențiali în direcția asigurării unui sistem inteligent de control al iluminatului public, cu soluții software de control de la distanță și tehnologii de comunicare ce asigură infrastructuri stradale de iluminat conectate. Un iluminat bun este esențial pentru: siguranța rutieră, siguranța personală, ambianță urbană, reducerea accidentelor rutiere prin asigurarea vizibilității pentru conducătorii autovehiculelor, bicicliștilor și pietonilor, prevenirea infracțiunilor și sporirea sentimentului de siguranță personală. Parcurile și spațiile publice iluminate corect devin centre de întâlnire și activități sociale, contribuind la crearea unei atmosfere plăcute și primitoare. Implementarea acestui proiect a avut ca rezultate: scaderea costurilor de întreținere si menținere în parametrii proiectați cu minim 10%, obiectiv atins prin controlul mult mai strict al stingerilor și al aprinderilor, prin sistematizarea iluminatului în funcție de clasele de drum, puteri si tipuri de aparate, prin utilizarea aparatelor eficiente, echipate cu tehnologie Led, cu un consum redus și durată mare de viață, dar și prin reducerea fluxului luminos între anumite ore de funcționare a iluminatului public. De asemenea, s-a urmărit și obținerea unei economii de energie electrică de minim 20% față de situația care exista. În cifre, proiectul a constat în montarea unui număr de 3137 de aparate, a unui număr de 2983 de brațe de prindere, a unui număr de 44 de stalpi stradali noi și 154 de stâlpi pentru treceri de pietoni, a unui număr de 308 panouri fotovoltaice, 154 dispozitive de control și protecție de încărcare/descărcare, 154 de invertoare monofazice. A fost realizată o rețea LEA cu o lungime de 6312 ml și o rețea LES cu o lungime de 1108 ml. Implementarea acestui proiect face ca mediul urban să fie sigur pe timp de noapte, îmbunătățind în același timp calitatea vieții atât noaptea, cât și ziua, permițând în același timp o existență mai armonioasă a tehnologiei, oamenilor, florei și faunei, care nu poate fi realizată cu tehnologia tradițională.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Actualizarea preferințelor privind cookie-urile

Dacă v-ați răzgândit în privința consimțământului privind datele cu caracter personal pe care site-ul concurs.adrsm.ro le utilizează, puteți accesa butonul de mai jos pentru a modifica preferințele.