Detalii proiect

Cod SMIS
119191
Beneficiar
UAT BAICOI
Județ implementare
PRAHOVA
UAT implementare
BĂICOI

Finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020

Axă
Axa 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural
Prioritate
5.2 - Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului
Obiectiv specific
5.2 - Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din orașele mici, mijlocii și municipiul București
Domeniul investiției
Regenerare urbană

Descriere

Descrierea și impactul proiectului
Orașul Băicoi este beneficiarul proiectului cu titlul: “AMENAJARE PARC CENTRAL”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 342/23.08.2017. Valoarea totală a proiectului: 11.319.643,42 lei, inclusiv TVA, din carevaloarea finanțării nerambursabile este de 10.765.891,05 lei, echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă aprobată. Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 9.337.767,85 lei iar cea nerambursabilă din bugetul național: 1.428.123,20 lei. Obiectivul general al proiectului: Îmbunătățirea mediului urban, revitalizarea orașului, regenerarea și decontaminarea terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie) și reducerea poluării aerului prin amenajarea parcului central Băicoi. Crearea unei structuri de recreere și petrecere a timpului liber în zona centrală a orașului Băicoi/amenajarea Parcului Central Băicoi, în vederea îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate și reducerea poluării aerului. Obiective specifice ale proiectului: Reconversia și refuncționalizarea unui teren de 118.996,69 m.p. Crearea unei suprafețe de spațiu verde de 118.996,69 m.p. Creșterea ponderii spatiilor verzi de la 43,52 m.p./cap de locuitor în prezent, la 49,73 m.p./cap de locuitor. Rezultate așteptate: 1. Spații verzi create 118.996,69 m.p. 2. Pondere spații verzi pe cap de locuitor: 49,73 m.p./cap de locuitor Componentele principale ale investiției: 1.Muzeul Petrolului 2.Loc de joacă pentru copii. 3.Rondul timpului. 4.Ceasul solar. 5.Foișor anotimpuri 6.Pavilionul 7.Foișor peluză câini. 8.Pergole 9.Piața Scenă 10.Platforma sportivă multifuncțională 11.Amenajare peisageră În incinta parcului s-au prevăzut pentru zonele de promenadă alei largi, sinuoase sau drepte ce conduc spre obiective interesante, piste de biciclete pe care se poate face turul parcului admirând totodată punctele de interes sau făcând un popas în zonele de odihnă și relaxare.

Fotografii


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Actualizarea preferințelor privind cookie-urile

Dacă v-ați răzgândit în privința consimțământului privind datele cu caracter personal pe care site-ul concurs.adrsm.ro le utilizează, puteți accesa butonul de mai jos pentru a modifica preferințele.