Detalii proiect

Cod SMIS
118133
Beneficiar
UAT Municipiul Campina
Județ implementare
PRAHOVA
UAT implementare
CÂMPINA

Finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020

Axă
Axa 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon
Prioritate
3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor
Obiectiv specific
3.1.B - Clădiri publice
Domeniul investiției
Eficiență energetică

Descriere

Descrierea și impactul proiectului
Scopul proiectului este cresterea eficientei energetice in Colegiul Tehnic C-tin Istrati, din Judetul Prahova, Localitatea Campina, Str. Grivitei nr. 91 prin aplicarea unor masuri de crestere a eficientei energetice in vederea reducerii consumului de energie primara si a emisiilor de CO2, asigurand totodata imbunatatirea confortului elevilor si personalului. Principalele categorii de interventii propuse in cadrul proiectului pentru Colegiul Tehnic C-tin Istrati sunt: I. Lucrări de bază DE CREȘTERE A EFICIENȚEI ENERGETICE A. REABILITAREA TERMICA A ANVELOPEI - Izolarea termică a faţadei – parte opacă; - Izolarea termică a faţadei – parte vitrată; - Izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existentei şarpantei. B. Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum - înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, în scopul creşterii randamentului şi al reducerii emisiilor echivalent CO2 - Înlocuirea corpuri de încălzire cu radiatoare - Înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire C. Instalarea unui centrale pe biomasă, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. D. Lucrările de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat în clădiri - Reabilitarea instalației de iluminat; - Înlocuirea corpurilor de iluminat exiestente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață II. Măsurile conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanțare (care nu conduc la creșterea eficienței energetice) includ lucrari de intervenție/activități aferente investiției de bază. - Repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirii; - Repararea acoperişului tip şarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip şarpantă; - Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie; - Repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii; - Crearea de facilităţi • adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi RAMPE DE ACCES; - Lucrări specifice necesare obținerii avizului ISU; - Paratraznet.

Fotografii


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Actualizarea preferințelor privind cookie-urile

Dacă v-ați răzgândit în privința consimțământului privind datele cu caracter personal pe care site-ul concurs.adrsm.ro le utilizează, puteți accesa butonul de mai jos pentru a modifica preferințele.