Detalii proiect

Cod SMIS
116729
Beneficiar
UAT Municipiul Calarasi
Județ implementare
CĂLĂRAŞI
UAT implementare
CĂLĂRAŞI

Finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020

Axă
Axa 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural
Prioritate
5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural
Obiectiv specific
5.1 - Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identității culturale
Domeniul investiției
Patrimoniu cultural

Descriere

Descrierea și impactul proiectului
POȘTA VECHE este locul unde istoria, arhitectura, cultura și arta se împletesc în mod firesc. Restaurarea clădirii monument istoric POȘTA VECHE conferă o nouă valoare turismului intern si, va deveni o ofertă atractivă pentru o mare parte din populaţia locală, consumatori efectivi și potenţiali, în condiţiile reducerii timpului liber și a veniturilor relativ modeste. Clădirea este construita in jurul anilor 1894-1900, in seria de clădiri cu destinația conform denumirii. Piatra de temelie a palatului a fost pusă în data de 24 octombrie 1894 de Regele Carol , iar inaugurarea lui a avut loc în toamna anului 1900. Se numără printre putinele clădiri de poştă construite in Romania înainte de 1900 si ramase in picioare pana in zilele noastre. Aceasta clădire este clasificată în categoria monumentelor istorice de importanţă naţională. Patrimoniul său permite recompunerea istoriei vieţii orașului și completează reţeaua de clădiri de patrimoniu reabilitate din municipiul Călărași, având rolul de a întregii aspectul urbanistic al zonei, aducând plusvaloare și determinând o dinamizare economică, arhitecturală si turistică a zonei. Din momentul in care a fost parasita si pana in prezent, degradarea constructiei a fost constanta atat la nivel structural cat si din punct de vedere al ornamentatiei. Datorita starii avansate de degradare a constructiei, prin solutia propusa s-a avut in vedere consolidarea intregului corp de cladire existent, completarea partiala a zonelor prabusite. Prin proiect au fost realizate lucrari de consolidare, arhitectura, si la instalatii. Pentru a asigura un spatiu cultural de calitate si divers ca oferta culturala sunt realizate urmatoarele categorii de functiuni, menite sa atraga atat turistii cat si utilizatorii locali: • spatii expozitionale cu caracter permanent si temporar • spatii multifunctionale destinare intrunirilor si manifestarilor cultural • spatii administrative (birouri) • spatii tehnice necesare asigurarii bunei functionari a imobilului • spatii destinate atelierelor Cladirea reabilitata detine si dotari pentru persoane cu dizabilitati: • sistem audio-ghid accesibil persoanelor cu dizabilitati • infopoint accesibil persoanelor cu dizabilitati • lift mobil pentru urcare pe scari cu scaunul rulant pentru cladiri publice • rampa automatizata pentru accesul in cladire • ascensor electric pentru asigurarea accesului la toate nivelurile cladirii.

Fotografii


Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.


Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Actualizarea preferințelor privind cookie-urile

Dacă v-ați răzgândit în privința consimțământului privind datele cu caracter personal pe care site-ul concurs.adrsm.ro le utilizează, puteți accesa butonul de mai jos pentru a modifica preferințele.